Om meg

Hyggelig at du stikker innom her.

Jeg er en familiefar og sammen med Marianne har jeg 2 barn, Sofie og Emil. Hvis jeg får mulighet så stikker jeg gjerne en tur til skogs på stisykkel for litt lek og adrenalin tilskudd.
Fra 2022 har jeg sagt opp jobben som servicetekniker på kaffemaskiner rundt om kring i landet. Nå satser jeg 100% på Romerike Kaffebrenneri.

Målet er levere gode opplevelser til mine kunder.  
Jeg begynte å like kaffe seint, for ca. 15-år siden. Synes det var litt styr å få tak i ferskbrent kaffe (På denne tiden fantes det ikke kaffe-abonnement) derfor skaffet jeg meg en liten kaffebrenner, en Gene Café. 
Dette synes jeg var artig og ble hektet på å få frem det beste fra kaffen.
Etterhvert ble Gene Café byttet ut med en Diedrich HR-1 og den med en Toper Cafemino, en Giesen W1A, en Atilla Gold 5kg, en Genio 6 Precision og nå brenner jeg på en Giesen W6A.
Min Giesen har jeg nå hatt i 3 år og har planer om å bytte den med en 15kg når volumet øker.

Når jeg jobber ligger fokus på kvalitet, selv om det er veldig viktig er det andre faktorer som jeg synes er minst like viktig.
– største del av kaffen jeg kjøper kommer fra This Side Up og The Coffee Quest, disse importøren betaler kaffebøndene en rettferdig pris for kaffe de kjøper.
– jeg kjøper gjerne organic (får ikke lov å bruke order øko…) mye av kaffe er «organic by default», selv om den ikke er sertifisert
– jeg ønsker helst å jobbe med lokale kunder
– ærlig og rettferdig prising, prøver å tjene nok til å leve av det.

Det er ganske mange steg før en pose med kaffe er klar for salg.
Bestille samples, brenne samples, smake samples, velge de jeg liker, bestille/betale kaffe, ta imot kaffe, utvikle brenneprofiler, tilpasse brenneprofiler til produksjonsbrenneren, brenne kaffe, kvalitets sjekke kaffe, lage labels, pakke kaffe.

Jeg ønsker å gi dere, som drikker bærekraftig kaffe fra mitt mikrobrenneri gode opplevelser.
Håper du husker at:
– du drikker god kaffe
– du støtter ikke bare en lokalt bedrift, men gir også  støtte til bønder og familier som dyrker kaffe.

Utstyr jeg jobber med:
– Brenner i verdensklasse fra Giesen
– Prøvebrenner fra Røst
– Moisture & Density Meter fra While 200
– Fargemåler fra Lighttells